Районна избирателна комисия Ловеч


РЕШЕНИЕ
№ 158-НС
Ловеч, 29.09.2022

ОТНОСНО: Определяне на реда за връщане на формуляри от секционни протоколи и за получаване на формуляри на секционни протоколи при преустановяване работата на машината за гласуване от СИК на територията на Единадесети изборен район – Ловеч в изборите за народни представители, насрочени за 02 октомври 2022 г.

Съгласно раздел VI от Методически указания на Централна избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в страната за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. при гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване, приети с Решение № 1425-НС от 15 септември 2022 г. на ЦИК, Районна избирателна комисия Ловеч следва с отделно решение да определи реда, по който при преустановяване работата на машината за гласуване СИК получава от РИК формуляри на секционни протоколи.

Предвид горното и на основание чл. 72, ал. 1 от Изборния кодекс, във връзка с раздел VI от Методически указания на Централна избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в страната за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 02 октомври 2022 г. при гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване, приети с Решение № 1425-НС от 15 септември 2022 г. на ЦИК, Районна избирателна комисия Ловеч

Р Е Ш И :

I.В случаите когато машината за гласуване е преустановила работа или не е разпечатала протокол от машинното гласуване, но не е гласувано с хартиени бюлетини, СИК уведомява незабавно РИК, след което по указание на РИК връща формуляр от протокол Приложение 9-НС към методическите указания и получава формуляр на секционен протокол Приложение № 84-НС-кр, по следния ред:

РИК уведомява с нарочно решение Кмета на съответната община да бъде приет формуляр от протокол Приложение 9-НС към методическите указания и да бъде предаден на СИК формуляр от секционен протокол Приложение № 84-НС-кр. Предаването на протоколите се документира в протокол за предаване и приемане на изборните книжа и материали на СИК. Формулярът от секционен протокол се предава запечатан в плик по начин, който позволява да се види само фабричният му номер и подпечатан и подписан от  членовете на РИК преди поставяне в него на формуляра.

II.В случаите когато е преустановено машинното гласуване по чл. 269 от ИК и е гласувано с хартиени бюлетини СИК уведомява РИК, след което предава формуляр на секционен протокол Приложение 82–НС-м и Приложение 9-НС към методическите указания и получава формуляр от секционни протоколи Приложение № 83-НС-хм и формуляр на секционен протокол Приложение № 84-НС-кр, по ред както следва:

РИК уведомява с нарочно решение Кмета на съответната община да бъдат приети формуляри от секционни протоколи Приложение 82-НС-м и формуляр на протокол Приложение 9-НС и да бъдат предадени на СИК формуляри от секционни протоколи Приложение № 83-НС-хм и формуляр от секционен протокол Приложение № 84-НС-кр. Предаването на протоколите се документира в протокол за предаване и приемане на изборните книжа и материали на СИК. Формулярите от секционни протоколи се предават запечатани в пликове по начин, който позволява да се види само фабричният им номер и подпечатани и подписани от  членовете на РИК преди поставяне в тях на формуляра на протокола.

Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.      

Председател: Валентина Стефанова Недялкова

Секретар: Петко Георгиев Петков

* Публикувано на 29.09.2022 в 21:10 часа

Календар

Решения

  • № 223-НС / 04.10.2022

    относно: определяне на представители на РИК Ловеч за предаване на ТЗ ГРАО Ловеч на книжа във връзка с изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г.

  • № 222-НС / 04.10.2022

    относно: определяне на представители на РИК Ловеч за предаване за съхранение на книжата и материалите на областна администрация във връзка с изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г.

  • № 221-НС / 03.10.2022

    относно: Приключване на работата в Изчислителния пункт към РИК Ловеч в изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г.

всички решения