Районна избирателна комисия Ловеч


РЕШЕНИЕ
№ 57-ЕП/НС
Ловеч, 09.05.2024

ОТНОСНО: Определяне и упълномощаване на представители на Районна избирателна комисия Ловеч за приемане на отпечатаните хартиени бюлетини за изборния район и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, както и осъществяване на контрол при транспортирането, съхранението и разпределението им по райони и секции в Единадесети изборен район Ловешки при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Съгласно изричните указания, дадени с Решение № 3265-ЕП/НС от 8 май 2024 г. на Централна избирателна комисия, предаването на отпечатаните хартиени бюлетини за всеки вид избор се извършва на територията на Печатницата на БНБ (всяка печатница изпълнител) под контрола на Министерството на финансите по предварително съгласуван с ЦИК и предоставен на съответната РИК и на областната администрация график в присъствието на упълномощени представители на печатницата изпълнител, на съответната областна администрация и на двама упълномощени членове на РИК, предложени от различни партии и коалиции. Упълномощените представители на съответната РИК и областна администрация приемат бюлетините и съпровождат транспортното средство, което ги превозва до съответния областен център. Районните избирателни комисии контролират транспортирането, съхранението и разпределението на бюлетините по секции. Поради това Районна избирателна комисия Ловеч, следва да приеме изрично решение за определяне и упълномощаване на представители – членове на комисията, които да получат бюлетините за изборния район, а и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, както и да осъществят контрол при транспортирането, съхранението и разпределението им по райони и секции в Единадесети изборен район Ловешки при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Поради това и на основание чл. 72, ал. 1, т. 13 от Изборния кодекс, във връзка с Решение № 3265-ЕП/НС от 8 май 2024 г. на Централна избирателна комисия, Районна избирателна комисия Ловеч

Р Е Ш И:

ОПРЕДЕЛЯ И УПЪЛНОМОЩАВА свои представители – членове на Районна избирателна комисия - Ловеч с правото:

Да получат отпечатаните хартиени бюлетини за изборния район на територията на „Печатница на БНБ“ АД или на друга специализирана печатница под контрола на Министерство на финансите по съгласуван с ЦИК график, както и да получат ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, като подпишат приемателните протоколи за получаването;

Да съпровождат транспортното средство, което превозва бюлетините до областен център Ловеч;

Да присъстват и да подписват приемателно-предавателните протоколи и други документи по осъществяване на контрол върху транспортирането, съхранението и разпределението на бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване по общини и секции, както и при получаване и раздаване на изборни книжа и материали, свързани с изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. в Единадесети изборен район – Ловеч, както следва:

Евгения Асенова Иванова, ЕГН *****;

Петя Цанкова Стоянова, ЕГН *****;

Мария Бончева Йорданова, ЕГН *****;

Стойо Иванов Ковачев, ЕГН ******;

Иван Донев Арабаджиев, ЕГН *****;

Клара Сашева Баросова, ЕГН *****;

Павлина Мирчева Вълова, ЕГН *****;

Ралица Чавдарова Димитрова, ЕГН *****.

Действията по приемането на бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, контрола при транспортирането и доставката им, както и разпределението на бюлетините, се извършват ЗАЕДНО ОТ ДВАМА от упълномощените с настоящото решение членове на Районна избирателна комисия Ловеч, предложени от различни партии и коалиции.

Препис от настоящото решение да се изпрати на Областен управител на област Ловеч, ЦИК и „Печатница на БНБ“АД.

 Настоящото решение на основание чл. 73, ал. 1 от Изборния кодекс може да бъде оспорвано в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Председател: Росица Дилянова Димитрова

Секретар: Мария Бончева Йорданова

* Публикувано на 09.05.2024 в 17:56 часа

Свързани решения:

68-ЕП/НС/13.05.2024

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

Решения

  • № 78-ЕП/НС / 16.05.2024

    относно: Поправка на техническа грешка в Решение №67-ЕП/НС от 13.05.2024 г. на Районна избирателна комисия Ловеч

  • № 77-ЕП/НС / 16.05.2024

    относно: Промени в състава на секционна избирателна комисия на територията на община Луковит в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

  • № 76-ЕП/НС / 16.05.2024

    относно: Промени в състава на секционна избирателна комисия на територията на община Ловеч в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

всички решения